Nieuws

Wet toekomst pensioenen

Het wetsvoorstel voor het nieuwe pensioenstelsel is naar de Tweede Kamer gestuurd.

Wet toekomst pensioenen

Het wetsvoorstel voor het nieuwe pensioenstelsel is naar de Tweede Kamer gestuurd. Hoewel het daar nog kan veranderen, geeft het wel al een beter beeld waar het naar toe gaat. De voorbereidingen voor de transitie komen nu echt goed op gang.

Als VHP2 zetten we ons in om de transitie in overleg met de werkgevers te realiseren. Er is nog veel werk te verzetten en omdat de situatie bij de pensioenfondsen van onze leden (Philips, Metalektro, KPN) heel verschillend is blijft maatwerk essentieel.

Zoals te lezen valt in het persbericht van de VCP (de vakcentrale waar we bij aangesloten zijn) is er nog genoeg te doen: Het uitblijven van een wettelijke regeling voor de compensatie van groepen die geraakt worden door de overgang was voor ons destijds de reden tegen het pensioenakkoord te stemmen. We zullen blijven streven naar een rechtvaardige compensatieregeling.

Via de VCP blijven we de ontwikkelingen in Den Haag volgen en waar mogelijk beïnvloeden.

Daarnaast houden we een scherp oog op de aanhoudend hoge inflatie die koopkracht van pensioenen en werkenden dreigt uit te hollen.

Wordt lid of open het persbericht

Contact

High Tech Campus 84

5656 AG Eindhoven

info@vhp2.nl

040-2116 222

Lid worden?

Schrijf je dan hier in! Als lid heb je altijd toegang tot ons zakelijke netwerk en events, praat je mee over onderhandelingen en ben je bevoegd te stemmen over voorstellen.