Casus

Vervroegd uit dienst

"Ik kreeg het voorstel om vervroegd uit dienst te treden. Door juridisch advies van VHP2 kon ik een concept beëindigingovereenkomst verder aan- vullen waarmee de werkgever akkoord ging."

Juridisch advies bij einde contract

Met dit schrijven wil ik mijn dank uitdrukken voor de hulp die ik heb ontvangen van VHP2 sinds mijn werkgever mij voorstelde om vervroegd uit dienst te treden. Bij aanvang besefte ik dat mijn kennis niet toereikend was om tot een goede reactie te komen op het gebied van ontslagvergoeding, UWV, pensioenregelingen, AOW en belasting.


Ook na onderzoek via internet bleef ik met een aantal vragen zitten. Een kennis wees me erop dat VHP2 zou kunnen helpen met advies en zo zat ik al spoedig met een van hun juridische adviseur aan tafel. Deze dame legde mij precies uit waar je op moet letten en hoe je kunt komen tot een redelijke ontslagvergoeding. Dit bleek dicht in de buurt te liggen van het aanbod van mijn werkgever, wat reden voor mij was om in te gaan op het voorstel tot vervroegd uitdiensttreding. Hierop ontving ik een concept beëindigingsovereenkomst, die is doorgelezen door de juridische adviseur en van commentaar voorzien. De werkgever ging met de veranderingen akkoord en zo geschiedde.


Met het aanstaande ontslag heeft de adviseur mij verder op de hoogte gebracht van de gang van zaken over inschrijving bij het UWV en aanvraag WW, fictieve opzegtermijn, sollicitatieplicht en minimalisering van de loonbelasting op de ontslagvergoeding.Al met al ben ik zeer tevreden over de hulp die ik ontving van VHP2.

Download de whitepaper

Contact

High Tech Campus 84

5656 AG Eindhoven

info@vhp2.nl

040-2116 222

Lid worden?

Schrijf je dan hier in! Als lid heb je altijd toegang tot ons zakelijke netwerk en events, praat je mee over onderhandelingen en ben je bevoegd te stemmen over voorstellen.