Nieuws

Reorganisatie Philips


Zondagavond, 23 oktober 2022 jl. is de VHP2 op de hoogte gesteld van de grote reorganisatie die maandag door Philips is aangekondigd. 

Reorganisatie Philips


Zondagavond, 23 oktober 2022 jl. is de VHP2 op de hoogte gesteld van de grote reorganisatie die maandag door Philips is aangekondigd. 


Philips schrapt wereldwijd 4000 banen. In Nederland gaat het om 800 banen waaronder 400 gedwongen ontslagen. Het gaat hierbij met name om managementfuncties.


De VHP2 is zich zeer van bewust van de impact die deze maatregelen heeft op de werknemers bij Philips. De VHP2 zal de situatie zeer nauwlettend volgen en in nauwe samenwerking met de medezeggenschap bewaken dat Philips deze reorganisatie zorgvuldig zal doorvoeren. De VHP2 verwacht dat de medezeggenschap bij Philips de juiste beslissingen zal nemen over nut en noodzaak van deze mega-reorganisatie. Ook kunnen onze leden ervan uitgaan dat de VHP2 zal zorgen dat Philips niet alleen haar wettelijke verplichtingen nakomt maar ook de afspraken die hierover in de cao en het sociaal plan staan vermeld. Het huidige sociaal plan loopt nog tot eind 2023.

 

In overleg met onze contactpersonen bij Philips zal de VHP2 op korte termijn ontmoetingsbijeenkomsten organiseren waarin wij onze rol als vakbond gaan toelichten en waarin vragen beantwoord kunnen beantwoorden.

 

Voor vragen kan contact worden opgenomen met Colette van Wezel of Casper Vaandrager via colette.van.wezel@vhp2.nl of via casper.vaandrager@vhp2.nl. Bellen kan ook: 040-2116222.

Contact

High Tech Campus 84

5656 AG Eindhoven

info@vhp2.nl

040-2116 222

Lid worden?

Schrijf je dan hier in! Als lid heb je altijd toegang tot ons zakelijke netwerk en events, praat je mee over onderhandelingen en ben je bevoegd te stemmen over voorstellen.