Nieuws

Reactie op Troonrede 2020

Ontwikkeling van werkgelegenheid gaat de komende jaren voor alles. Lees hier meer over de eerste reactie van VHP2 op de troonrede.

Investeer in werkgelegenheid, investeer in professionals, investeer in de toekomst

Ontwikkeling van werkgelegenheid gaat de komende jaren voor alles. Het kabinet doet er goed aan in crisistijd juist hierin te investeren, zodat consumenten geld kunnen uitgeven en de economie wordt aangejaagd. Ondanks alle maatregelen tot nu toe is een tweede coronagolf en daarmee ook een nieuwe economische dip niet denkbeeldig. Alles moet erop gericht zijn dit zoveel mogelijk te voorkomen. Dat zegt VHP2 in een eerste reactie op de troonrede.


Werknemers binnenboord

Het kabinet kiest er terecht voor om in tijden van corona het begrotingstekort op te laten lopen. Op die manier is het er de afgelopen maanden in geslaagd om bedrijven overeind te houden, en werknemers binnenboord. De komende tijd is het zaak die koers zoveel mogelijk vast te houden en in zetten op werkgelegenheid. “Het kabinet heeft diepe zakken en kiest nu terecht voor steun en herstel, daar hebben we als samenleving het meeste profijt van. Werknemers moeten perspectief houden op werk”, zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein.


Om- en bijscholing van professionals

De VHP2 vindt het terecht dat in de steunmaatregelen meer accent is komen te liggen op bij- en omscholing. “Daar hebben wij via de VCP op aangedrongen. Het is zaak om rekening te houden met de grote transities van dit moment en te investeren in duurzame welvaart en welzijn. Het is dan ook goed dat het onlangs aangekondigde Nationaal Groeifonds inzet op zaken als kennisontwikkeling, onderzoek, ontwikkeling en innovatie. Uiteindelijk zijn het onze professionals die ons verder brengen.” Bij van-werk-naar-werktrajecten moet het accent liggen op een duurzame arbeidsrelatie, vindt VHP2.


dinsdag 15 september 2020

Contact

High Tech Campus 84

5656 AG Eindhoven

info@vhp2.nl

040-2116 222

Lid worden?

Schrijf je dan hier in! Als lid heb je altijd toegang tot ons zakelijke netwerk en events, praat je mee over onderhandelingen en ben je bevoegd te stemmen over voorstellen.