Blog

OR ondersteuning

Een ondernemingsraad als vertegenwoordigend orgaan van het gehele personeel is noodzakelijk. Niet alleen omdat de wet de instelling ervan verplicht, maar vooral omdat een moderne bedrijfsvoering niet zonder OR kan.

OR ondersteuning

Een ondernemingsraad als vertegenwoordigend orgaan van het gehele personeel is noodzakelijk. Niet alleen omdat de wet de instelling ervan verplicht, maar vooral omdat een moderne bedrijfsvoering niet zonder OR kan.

Een OR kan namelijk de kwaliteit van de besluitvorming verbeteren omdat de OR-leden kennis hebben van het eigen bedrijf. Daarnaast kunnen zij ook een bijdrage leveren aan het motiveren van het personeel, waardoor een breder draagvlak ontstaat voor wijzigingen in de bedrijfsvoering.

Niet alleen vanwege bovengenoemde redenen is een OR-lidmaatschap belangrijk; je kunt ook zélf profiteren van een OR-lidmaatschap door:

  • gedetailleerd inzicht in het functioneren van jouw bedrijfsonderdeel;
  • kennis van andere afdelingen dan waar je werkt;
  • de mogelijkheid jouw netwerk te vergroten;
  • het opdoen van bestuurservaring;
  • het volgen van, aan de OR gerelateerde, cursussen.

Lees hier Handige informatie voor (aspirant) OR leden


In het belang van een goed functionerende OR, adviseert en ondersteunt de VHP2 haar OR-leden door:

OR-Leden VHP2 bijeen

Jaarlijks organiseren wij een informatieve, maar ook inspirerende en ontspannende middag waarop de OR leden en contactpersonen van de VHP2 bij elkaar komen om ervaringen uit te wisselen en gemeenschappelijk standpunten te formuleren ten aanzien van landelijk voorkomende vraagstukken.

Je leest er meer over achter de Login in de agenda op de Ledenpagina.


Deskundigheid

De VHP2 heeft deskundigheid in huis. Onze onderhandelaars zijn beschikbaar voor ondersteuning van de OR.

OR-cursus

Gekozen VHP2 OR-leden komen in aanmerking voor een gratis scholingstraject. Via onze vakcentrale worden aan ondernemingsraadsleden onder meer de fijne kneepjes van het onderhandelen bij gebracht. Hiervoor worden externe adviseurs ingehuurd. Leden van de aangesloten verenigingen (zoals die van VHP2) kunnen hier aan deelnemen onder zeer aantrekkelijke condities. Informeer hierover bij het secretariaat van de VHP2.

Contact

High Tech Campus 84

5656 AG Eindhoven

Je kan ons op kantoor bezoeken op maandag, dinsdag en donderdag tussen 9.00 en 16.30 uur


info@vhp2.nl

040-2116 222

Lid worden?

Schrijf je dan hier in! Als lid heb je altijd toegang tot ons zakelijke netwerk en events, praat je mee over onderhandelingen en ben je bevoegd te stemmen over voorstellen.