Casus

Omgaan met veranderingen

"Ik twijfelde over het volgen van loopbaancoaching via VHP2. Het leek me meer iets voor jongeren die zoeken naar ander werk. Loopbaancoaching is echter veel meer dan dat."

Loopbaancoaching

Toen ik de uitnodiging kreeg voor loopbaancoaching via VHP2, twijfelde ik of het wel iets voor mij zou zijn. Ik dacht dat het meer voor jongere medewerkers was, die aan het begin van hun carrière staan en zoeken naar het werk dat het beste bij hen past. Loopbaancoaching blijkt echter veel meer te zijn.


Tijdens de presentatie werd duidelijk wat dat ‘veel meer’ dan inhoudt. Denk hierbij aan zaken als het vergroten van je assertiviteit, verkrijgen van meer zelfvertrouwen, omgaan met veranderingen, ontdekken waar je kracht ligt, onderzoeken waar je energie van krijgt, etc. Het werd duidelijk dat het ook goed voor mij zou zijn om hieraan deel te nemen. De coach maakte een betrouwbare en professionele indruk; met haar wilde ik dit traject wel aangaan. De gesprekken konden op locatie worden gevoerd waardoor ik het mooi kon combineren met mijn werktijden. De eerste tien uur coaching wordt gratis aangeboden (voor werknemers in de Metalectro) wat het in mijn geval nog aantrekkelijker maakt. Tien uur is vaak ook voldoende.


Aan het begin van het traject hebben we een persoonlijk ontwikkelplan opgesteld. Hier zaten voor mij drie verbeterpunten in om beter te kunnen functioneren op mijn werk, naast het aspect van persoonlijke ontwikkeling. Eén van die verbeterpunten, het verbeteren van mijn zelfvertrouwen en meer vertrouwen krijgen in mijn kennis en kunde, kon in mijn beleving wel een steuntje in de rug krijgen. Daar wordt nu hard aan gewerkt.


Inmiddels ben ik op ongeveer de helft van het traject en ik kan niet anders zeggen dan dat het de juiste beslissing was om deel te nemen. De loopbaancoach voelt heel goed aan waar mijn pijnpunten liggen en die worden met oefeningen en huiswerk adequaat aangepakt. De resultaten zijn nu al zeer merkbaar en dat motiveert mij enorm om het traject te vervolgen. Het mooie is ook dat je het feitelijk allemaal zelf doet, weliswaar met behulp van de loopbaancoach, maar uiteindelijk neem jij de acties en kom je verder in het traject. Ik verwacht dat ik binnen het aangeboden traject mijn doelen ga halen en ik kan het iedereen van harte aanbevelen!


  • (Naam bekend bij de VHP2, man, technicus 55 jaar)

Download de whitepaper

Contact

High Tech Campus 84

5656 AG Eindhoven

info@vhp2.nl

040-2116 222

Lid worden?

Schrijf je dan hier in! Als lid heb je altijd toegang tot ons zakelijke netwerk en events, praat je mee over onderhandelingen en ben je bevoegd te stemmen over voorstellen.