Nieuws

Nieuw op de High Tech Campus: VHP2!


Vakbond VHP2 opent een kantoor op de High Tech Campus in Eindhoven.’ Het klinkt als een mededeling, bijna iets gewoons. Voor ons is dat absoluut niet het geval.

Nieuw op de High Tech Campus: VHP2!


‘Vakbond VHP2 opent een kantoor op de High Tech Campus in Eindhoven.’ Het klinkt als een mededeling, bijna iets gewoons. Voor ons is dat absoluut niet het geval. Al 50 jaar maken we doordachte beslissingen met maar één doel voor ogen: het zo goed mogelijk begrijpen van de behoeftes van onze leden om te zorgen dat we passende afspraken kunnen maken met hun werkgevers. Kortom, het ontzorgen van onze leden op zowel individueel als op collectief niveau.


De keuze om op de High Tech Campus een locatie te openen is een logische stap. We zijn als VHP2 sterk vertegenwoordigd bij High Tech bedrijven. Dit is met name in de omgeving van Eindhoven waar Philips en de nakomelingen van Philips aanwezig zijn.

Op de HTC zitten dus veel (potentiële) leden en door de sterke groei van de werkgelegenheid in de technische sector, zien we veel potentie om daar in ledenaantal te groeien. De groei van de VHP2 zal niet zonder slag of stoot gaan, echter is de keuze van deze locatie een behoorlijke stap in de goede richting.


Een ander onderdeel is het vergroten van onze ‘merkbekendheid’; potentiële leden laten weten dat we bestaan en ook laten weten wat we voor ze kunnen betekenen. Voornamelijk internationale professionals die in Nederland verblijven weten niks van ons af, maar toch ook voor Nederlandse potentiële leden zijn we niet altijd bekend. 


Op de HTC zitten grote en kleine technologisch geavanceerde bedrijven, maar ook onderzoeksinstituten en uitzendorganisaties als TMC en Randstad. Die laatste behartigen de belangen van werknemers en dat doen wij ook, maar op een hele andere manier. Net als voor hen, geldt ook voor ons dat we meer invloed hebben als we dichter bij het vuur zitten. Dit is exact de reden waarom we net als de uitzenders een kantoor op de HTC openen. Met verschillende middelen en ook in samenwerking met de campus, zullen we onze naamsbekendheid vergroten.


Een van de manieren is door regelmatig een inloop uur te organiseren. Zowel leden als potentiële leden, kunnen met vraagstukken of problemen langskomen op het VHP2 kantoor. Wat we ook gaan doen, is één keer per maand een borrelmoment houden. Zo kunnen voornamelijk de internationale (maar zeker ook de Nederlandse) leden netwerken en het VHP2-team ontmoeten.


We verwachten dat door gerichte inspanningen, groei gerealiseerd kan worden binnen het ledenaantal van de VHP2. Juist in de komende tijd is het goed als iedereen zich realiseert dat we als VHP2 een vereniging zijn, dat we alleen bestaan door onze leden en dat we onze leden hard nodig hebben om succes te behalen op de campus.


Er wordt een nulmeting gemaakt en ook het aantal leden wordt bijgehouden. Als blijkt dat zowel de naamsbekendheid als het aantal leden (wat hand in hand gaat) groeien, zullen we onze locatie op de campus aanhouden. Voorlopig hebben we een contract voor één jaar; het komend jaar is dus uitermate belangrijk. Ik zou jullie allemaal dan ook willen uitnodigen: kom langs op HTC 84, neem collega’s mee en vertel tegen iedereen dat sinds kort de VHP2 om de hoek zit. Stel ons op de hoogte als er iets dreigt te gebeuren in het bedrijf waar je werkt of schakel ons in als we je ergens mee kunnen helpen. Samen komen we verder.

Contact

High Tech Campus 84

5656 AG Eindhoven

Je kan ons op kantoor bezoeken op maandag, dinsdag en donderdag tussen 9.00 en 16.30 uur


info@vhp2.nl

040-2116 222

Lid worden?

Schrijf je dan hier in! Als lid heb je altijd toegang tot ons zakelijke netwerk en events, praat je mee over onderhandelingen en ben je bevoegd te stemmen over voorstellen.