Onaangenaam verrast door forse reorganisatie Signify

Vakbond VHP2 bijzonder onaangenaam verrast door forse reorganisatie Signify


Vakbond VHP2, de vakbond voor professionals in de high tech, is onaangenaam verrast door de aankondiging van de grootscheepse reorganisatie bij Signify. Het bedrijf wil 200 miljoen euro per jaar besparen en wereldwijd duizenden banen schrappen. Waar en hoeveel precies wil Signify niet zeggen. “Het zal mij niet verbazen als het alleen al in Nederland gaat om zo’n 300 medewerkers” zegt Casper Vaandrager van vakbond VHP2 in Eindhoven. 


“Het niet noemen van de omvang van de reorganisatie vergroot alleen maar de onzekerheid bij de werknemers bij Signify en dat is echt onnodig. Het helpt ook niet dat de Cao-onderhandelingen bij Signify zijn vastgelopen omdat Signify een loonsverhoging heeft voorgesteld voor de komende Cao van 1%; een bijzonder laag voorstel vergeleken met wat in Nederland gebruikelijk is” volgens Vaandrager. Signify heeft wel toegezegd het huidige sociaal plan van toepassing te verklaren op de komende reorganisatie.


32.000 mensen wereldwijd

Bij Signify werken wereldwijd ongeveer 35.000 mensen. De productielocaties staan vooral in het buitenland. In Nederland is er vooral veel kantoorpersoneel en heeft de lampenproducent een distributiecentrum vlakbij Eindhoven Airport. 


VHP2 is de vakbond voor professionals in de high tech en ook als enige vakbond gevestigd op de High Tech Campus,


Voor nadere informatie: Casper Vaandrager 06-33988354

Contact

High Tech Campus 84

5656 AG Eindhoven

Je kan ons op kantoor bezoeken op maandag, dinsdag en donderdag tussen 9.00 en 16.30 uur


info@vhp2.nl

040-2116 222

Lid worden?

Schrijf je dan hier in! Als lid heb je altijd toegang tot ons zakelijke netwerk en events, praat je mee over onderhandelingen en ben je bevoegd te stemmen over voorstellen.