Blog

Een volgende carrièrewending

Meer dan 13 jaar VHP2 komen eind december voor mij ten einde. Eind 2020 ging ik opnieuw bij mezelf te rade waar mijn echte kwaliteiten liggen en waar ik die in de toekomst het best tot hun recht kan laten komen. Vanaf 2022 ga ik als zelfstandig mediator ga werken.

Een volgende carriérewending

Meer dan 13 jaar VHP2 komen eind december voor mij ten einde. Ik begon in 2008 als belangenbehartiger collectief tot ik in 2012 naast mij werk als belangenbehartiger ook de functie van bureaudirecteur op me nam. In 2019 besloot ik in goed overleg met het bestuur mijn taken als directeur af te ronden en vanaf toen werkte ik weer als belangenbehartiger collectief. Bij de keuze om het directeurschap niet langer te willen doen ging ik niet oven één nacht ijs. Zaken als loyaliteit, eigenwaarde, gezichtsverlies, plezier in het werk, geschiktheid en ambitie passeerden daarbij allemaal de revue.

Eind 2020 ging ik opnieuw bij mezelf te rade waar mijn echte kwaliteiten liggen en waar ik die in de toekomst het best tot hun recht kan laten komen. Deze beraadslaging leidde tot de keuze om in 2021 een basisopleiding tot mediator te volgen. In juni rondde ik die opleiding succesvol af en sindsdien ben ik MfN gecertificeerd mediator. Deze ambitie maakt dat ik vanaf 2022 als zelfstandig mediator ga werken. Dat voelt spannend en tegelijkertijd ook heel erg inspirerend.

Terugkijkend op mijn loopbaan heb ik eigenlijk vaker carriérewendingen gemaakt. Van techneut naar HR-adviseur en van HR-adviseur naar belangenbehartiger.

Misschien heeft mijn eigen behoefte om me steeds verder te ontwikkelen en op z’n tijd nieuwe wegen in te slaan mede ertoe geleid dat ik mij samen met onze leden bij Philips en Signify ervoor heb ingezet om de mogelijkheden voor carriérewendingen in de Cao te verankeren.

Ik wens iedereen om zich regelmatig af te vragen of het werk dat men doet nog past bij de persoonlijke wensen en behoeften. Ik ben namelijk ervan overtuigt dat in de loop van iemands leven deze wensen en behoeften kunnen veranderen. Als ik naar mezelf kijk heb ik meer en meer ontdekt dat ik graag mensen met elkaar wil verbinden en dat ik daarbij gebruik wil maken van mijn empathische en communicatieve vaardigheden. Deze kwaliteiten heb ik echter stap voor stap moeten ontdekken en ontwikkelen en daar ben ik ook nog niet klaar mee.


De loopbaancoaches van de VHP2 kunnen je helpen om stil te staan bij je wensen en behoeften om te kijken welke stappen je kunt zetten om die wensen te realiseren.

Contact

High Tech Campus 84

5656 AG Eindhoven

info@vhp2.nl

040-2116 222

Lid worden?

Schrijf je dan hier in! Als lid heb je altijd toegang tot ons zakelijke netwerk en events, praat je mee over onderhandelingen en ben je bevoegd te stemmen over voorstellen.