Individuele dienstverlening

Carla Verhagen

Sinds 1998 ben ik zelfstandig gevestigd als coach voor persoonlijke ontwikkeling van professionals en managers in werk en loopbaan. Daarnaast ben ik organisatieadviseur en trainer o.a. in samenwerken, leidinggeven en effectief functioneren.

Achtergrond

Voor veel hoger technisch opgeleide medewerkers en managers ben ik sparringpartner geweest in hun functioneren en/of op weg naar zinvol en nieuw werk. Bij jonge professionals gaat het vaak over het sturen op hun eigen ontwikkeling in het werk of het effectiever omgaan met henzelf en met situaties. Oudere medewerkers maken met mij de balans op, gezien de voortdurende veranderingen in werk of werkomgeving of doordat ze zelf zijn veranderd.


Ik heb ervaring met mensen in uiteenlopende functies, researchers, projectleiders en/of specialisten met verschillend technische expertise inclusief ICT en stafmedewerkers.


Ik heb gewerkt voor veel verschillende branches. Daaronder grote bedrijven zoals Philips, ECT, ProRail, DSM, gespecialiseerde kleinere bedrijven en non-profit zoals TU Delft, TU Eindhoven en diverse technische overheidsdiensten.


Als coach ben ik gecertificeerd lid van de OOA, gebonden aan een geheimhoudingscode.


Loopbaancoaching: Herbezinnen en keuzes maken

Op enig moment maak je een pas op de plaats en vraag je je af hoe je de toekomst verder vorm wilt geven.

 • Je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging in je werk. Je wilt je ontwikkelen en ontdekken wat je inspireert in je werk en bij anderen.
 • Je zoekt een nieuwe balans tussen energie en werk, wil voorkomen dat je uitvalt of je plezier verdwijnt.
 • Je zoekt begeleiding bij het vinden van een andere functie of een andere werkkring.
 • Als vijftigplusser maak je de balans op, bent toe aan herbezinning en een nieuw zicht op de toekomst.
 • Je wilt kansen benutten in je huidige werk of je talenten optimaal benutten.
 • Je merkt dat je niet voldoende goed tot je recht komt


Coaching helpt je de juiste vragen te stellen. Je leert ontdekken wat je in huis hebt en al doende hebt ontwikkeld. Wat je nodig hebt om zinvol en met plezier te werken en hoe je daarop kan sturen. Ook hoe je beter omgaat met lastige situaties of reacties die je vaker tegenkomt. Je leert de mogelijkheden van je huidige functie te benutten om stappen te zetten en je voor te bereiden op een nieuwe toekomst


Mijn werkwijze

Samen geven we het traject inhoud en vorm. Ik werk vanuit ieders verantwoordelijkheid. Jij bent verantwoordelijk voor je keuzes en de regie en ik voor het faciliteren van je zoek- en vindproces. Door rust, aandacht en feedback ontstaat er ruimte voor vragen, twijfels, zingeving en het vinden van creatieve antwoorden.


Daarbij ga ik praktisch te werk. Ik reik methodes aan waarmee je actief aan de slag gaat en antwoorden krijgt op vragen:

 • Wie ben ik, wat heb ik van nature in huis?
 • Wat kan ik, maakt me succesvol, en wat geeft me energie?
 • Wat wil ik echt en wat is mijn motor?
 • Wat heb ik nodig om tot mijn recht of tot bloei te komen?
 • Hoe werk ik daarin evt. samen met mijn leidinggevende?
 • Hoe neem ik de regie, benut ik kansen en sluit ik aan bij de realiteit?


In de coaching werken we met je verstand, gevoel en intuïtie en verbeeldingskracht. Oefenen met acties die passen bij de persoon en die in de praktijk ook kunnen werken. Ik ben sparringpartner, spiegel en daag uit tot onderzoek, leren, doen en kiezen.


Het effect is dat je stappen kan zetten, die aansluiten bij jou als persoon en je talenten, potenties en kansen. Dat je ook weet wat niet kan of niet lukt en hoe je daar gezond mee omgaat.


Mijn missie en bezieling

Mensen begeleiden in hun ontwikkeling in hun werk. Samen aan de slag en op ontdekkingsreis. Wat is je kracht, geeft energie, wil je echt betekenen. Bij elke verandering stimuleer ik de balans tussen zelfsturing en zelfzorg. Zo ontstaat een zinvol perspectief. Wat iemand echt wil, is dan te verbinden met acties, die ook werken in de praktijk en passen bij de persoon.

Contact

High Tech Campus 84

5656 AG Eindhoven

info@vhp2.nl

040-2116 222

Lid worden?

Schrijf je dan hier in! Als lid heb je altijd toegang tot ons zakelijke netwerk en events, praat je mee over onderhandelingen en ben je bevoegd te stemmen over voorstellen.