Webinar

Afsplitsing Philips Domestic Appliances (DA)

In december kreeg iedereen te horen of hij/zij deel uitmaakt van de nieuwe DA-organisatie. Nu binnenkort de keuze voor werknemers wordt gemaakt roept dat bij veel mensen vragen op over de toekomst.

Webinar over de afsplitsing van Philips Domestic Appliances (DA)

In december 2020 kreeg iedereen te horen of hij/zij deel uitmaakt van de nieuwe DA-organisatie. In dat geval krijgen deze werknemers per 1 juli 2021 een arbeidsovereenkomst bij de nieuwe zelfstandige organisatie aangeboden. Op dit moment wordt met name onder stafafdelingen zoals Innovatie, IP&S, IT, HR, Finance etc. gekeken welke werknemers onder DA geschaard kunnen worden. Nu binnenkort de keuze voor werknemers wordt gemaakt roept dat bij veel mensen vragen op over de toekomst.


Ervaring o.a. met de afsplitsing van Lighting

In 2015/2016 was VHP2 samen met de andere vakorganisaties druk bezig met het regelen van de arbeidsvoorwaardelijke gevolgen voor de werknemers die naar de zelfstandige Lighting organisatie gingen. Ook met andere afsplitsingen van bedrijfsonderdelen hebben de vakorganisaties veel uiteenlopende ervaringen opgedaan.


We kunnen ons voorstellen dat veel werknemers onzeker zijn wat zo’n afsplitsing voor hen betekent en hoe dat in z’n werk gaat. Om die reden informeren we je graag over wat daar zoal bij om de hoek komt kijken en we horen graag welke vragen bij je leven.


Webinar

Op 17 november hebben we een webinar gegeven voor alle werknemers die zich afvroegen wat bij zo’n afsplitsing op hen afkomt.


De agenda van de Webinar was:

  • Uitleg over diverse eerdere overgangen
  • De van toepassing zijnde wetgeving
  • Wat spreken we zoal af in overgangsmaatregelen
  • Volop ruimte voor Vragen / Input / Vervolgafspraken


Samen komen we verder

Jij weet dat het belangrijk is om samen met anderen je arbeidsvoorwaarden te verbeteren. Het helpt als je collega’s op het nut van het lidmaatschap bij de VHP2 attendeert. Deze nieuwsbrief doorsturen met onze nieuwe brochure kan helpen om je collega’s bij ons te laten aansluiten. Nieuwe leden kunnen nog steeds onder bepaalde voorwaarden vanaf dag 1 gebruik maken van individuele juridische ondersteuning. Als dank voor een nieuw lidmaatschap ontvang je een cadeautje van ons.


maandag 16 november 2020

Contact

High Tech Campus 84

5656 AG Eindhoven

info@vhp2.nl

040-2116 222

Lid worden?

Schrijf je dan hier in! Als lid heb je altijd toegang tot ons zakelijke netwerk en events, praat je mee over onderhandelingen en ben je bevoegd te stemmen over voorstellen.