VHP2 Samen komen we verder

Onze vakbond kenmerkt zich door de volgende waarden: rechtvaardigheid, verbinding, eigenaarschap, integriteit en vitaliteit

De essentie

Over VHP2

Wij behartigen sinds 1949 de belangen van professionals in de hightech. Destijds waren wij ëën van de eerste verenigingen voor hoger personeel van Nederland. We zijn gestart voor N.V. Philips Gloeilampenfabriek, waarna wij actief werden voor leden in een breed scala aan hightech bedrijven. Vanaf het begin behartigen we de belangen van onze leden op een sociale, rechtvaardige en proactieve manier. De mening van onze leden is enorm belangrijk; dit geldt zowel voor collectieve onderhandelingen over een CAO als voor het bieden van individueel maatwerk.

Voor het behartigen van belangen vertrouwen wij op de dialoog. Vanuit het gesprek komen we altijd tot creatieve, nieuwe oplossingen. Het is de persoonlijke aanpak die ons anders maakt dan andere belangenbehartigers. Door met elkaar te spreken en naar elkaar te luisteren, verbinden we mensen en kunnen we de loopbaan van onze leden ondersteunen. Alleen in het uiterste geval, wanneer de dialoog niet meer werkt en/of wanneer onze waarden in het geding zijn, treden wij op met krachtinge interventies om de belangen van onze leden te behartigen.

Rechtvaardigheid, verbinding, eigenaarschap, integriteit en vitaliteit.

Dit is onze visie

Wij streven naar gelijkwaardige arbeidsrelaties en rechtvaardige beloning bij de ondernemingen waar we leden vertegenwoordigen. We bereiken dit door met alle betrokkenen een dialoog te starten en samen naar oplossingen te zoeken op basis van wederzijds respect. We onderscheiden ons van andere vakbonden doordat we niet naar anderen wijzen maar zelf verantwoordelijkheid nemen en dat ook van onze leden verwachten.

Wij beschikken over een grote mate van specialistische kennis en hebben een ruime ervaring op het gebied van collectieve en individuele dienstverlening. In de praktijk maakt ons dit waardevol voor onze leden omdat:

  • Wij hen vertegenwoordigen in Cao-onderhandelingen;
  • We hen persoonlijk benaderen en maatwerkoplossingen bieden;
  • We hen juridisch bijstaan bij geschillen met werkgevers maar ook bij reorganisaties, fusies en overnames;
  • We hen adviseren en stimuleren op het gebied van werk/privé-balans, arbeidsrecht en sociale zekerheid;
  • We voor hen een kennispartner zijn op het gebied van duurzame inzetbaarheid;
  • We hun belangen landelijk behartigen door vertegenwoordiging in de VCP (Vakcentrale voor Professionals.

Dit is onze ambitie

In een omgeving waarin alles snel verandert willen we onze manier van behartigen van belangen mee laten veranderen met de behoefte van onze leden. Dit kan alleen door steeds vernieuwing aan te brengen in onze manier van werken en in het aanbod van diensten dat we aanbieden. We doen dit op basis van gesprekken met onze leden maar ook met werkgevers, waarbij we verbinding leggen tussen de belangen van alle betrokkenen. We kiezen daarbij voor de dialoog en vinden daarin mogelijkheden voor innovatie in CAO resultaten en individuele loopbaanplannen. We gebruiken de kernwaarden van onze vakbond als basis voor de relaties met ons werkveld.

Contact

High Tech Campus 84

5656 AG Eindhoven

info@vhp2.nl

040-2116 222

Lid worden?

Schrijf je dan hier in! Als lid heb je altijd toegang tot ons zakelijke netwerk en events, praat je mee over onderhandelingen en ben je bevoegd te stemmen over voorstellen.