Casus

Ontslagen vanuit een conflictsituatie

"Na een conflict veranderde mijn werkomgeving in een kil bedrijf dat een ontslagprocedure startte. Na inschakeling van VHP2 is de afhandeling voor mij veel gunstiger verlopen dan ik had verwacht."

Ontslag vanuit een conflictsituatie

Een half jaar voor de definitieve sluiting van een Philipsfabriek ben ik gaan werken als Inkoper bij productiebedrijf in Limburg. Een bedrijf met 200 werknemers, een mooie productportfolio en een bijzonder prettige werk- sfeer. Het ging allemaal heel goed totdat ik, na drie en een half jaar verzeild raakte in een samenwerkingsconflict wat uiteindelijk uitmondde in een machtsstrijd. Zonder verder op de details in te gaan heeft dit uiteindelijk geleid tot mijn vertrek.


De eens voor mij prettige werkomgeving veranderde in een kil bedrijf dat een ontslagprocedure opstartte. Het bedrijf stuurde een brief waarin mij het conflict verweten werd en bood een schamele ontslagvergoeding. Na inschakeling van de VHP2 is de afhandeling van het ontslag (uiteindelijk via de kantonrechter) voor mij veel gunstiger verlopen dan ik had durven verwachten.


De toegevoegde waarde van de VHP2 kan ik het best omschrijven in de volgende punten:

  • Snelle behandeling van mijn eerste mailtje naar het bureau van de VHP2. Binnen een dag was ik gekoppeld aan een jurist.
  • De derde dag had ik al een afspraak op het bureau waar mijn case werd bekeken. De jurist kon heel snel de grote lijn scheiden van alle details. - De kennis van de wettelijke mogelijkheden zijn optimaal benut.
  • Het was absoluut prettig er niet alleen voor te staan. Het feit dat een jurist van de VHP2 de communicatie kon overnemen was een verademing omdat je zelf teveel vanuit emoties en details wilt reageren.
  • Een goed gekozen strategie waarbij het bedrijf steeds aan zet moest blijven en een perfecte timing voor onze reacties.
  • Alle schriftelijke communicatie die de jurist had voorbereid werd pas na overleg met mij verzonden.
  • De jurist had een geweldig goed onderbouwd pleidooi gemaakt voor de rechtszaak bij de kantonrechter.


Uiteindelijk ben je wel je baan kwijt, maar de uitspraak dat het verwijtbaar handelen bij het bedrijf lag en dat de ontslagvergoeding vijfmaal hoger was dan eerst door het bedrijf was aangeboden, maakte veel goed. Ook het aanvragen van een WW-uitkering leverde hierdoor geen problemen op. Dit resultaat heb ik te danken aan de prettig verlopen professionele inzet van de jurist van VHP2. De argumenten in het pleidooi dat het bedrijf van mij verlangde dat ik tegenstrijdig moest handelden met betrekking op mijn integriteit als inkoper heb ik nog steeds scherp op mijn netvlies.


Ik ben blij met mijn lidmaatschap en de hulp van de VHP2. Bedankt!(Naam bekend bij de VHP2, 38 jaar)

Neem contact op

Contact

High Tech Campus 84

5656 AG Eindhoven

info@vhp2.nl

040-2116 222

Lid worden?

Schrijf je dan hier in! Als lid heb je altijd toegang tot ons zakelijke netwerk en events, praat je mee over onderhandelingen en ben je bevoegd te stemmen over voorstellen.