diversity day 2024 logo (black)

VHP2 ondersteunt Diversity Day op 1 oktober 2024

Op 1 oktober 2024 vieren we in Nederland opnieuw Diversity Day: een dag die in het teken staat van diversiteit en inclusie op de werkvloer. Als vakbond zet VHP2 zich in voor gelijke kansen voor iedereen, ongeacht achtergrond, gender, leeftijd of beperkingen. Daarom moedigen wij onze leden en hun werkgevers aan om actief deel te nemen aan deze belangrijke dag, georganiseerd door Diversity Day Nederland.

Waarom Diversity Day?

Diversity Day biedt een uitgelezen kans om stil te staan bij de kracht van diversiteit in organisaties. Het is een moment om bewustwording te creëren en concrete stappen te zetten richting een inclusieve werkomgeving, waarin iedereen zich gehoord en gewaardeerd voelt. Door deel te nemen aan deze dag, laat je als werkgever én werknemer zien dat je diversiteit omarmt en inclusie actief bevordert.

Hoe kun je meedoen?

Op de website van Diversity Day kun je jouw organisatie aanmelden en diverse tools downloaden om van deze dag een succes te maken. Zo is er de digitale Diversity Box, met communicatiemateriaal en de vernieuwde inclusiekaarten, die gesprekken over diversiteit en inclusie op de werkvloer stimuleren. Daarnaast kun je jouw eigen activiteiten aanmelden en inspiratie opdoen via podcasts, interviews en online events.

Deel jouw ervaring!

Heb jij een inspirerend verhaal of succesverhaal over diversiteit binnen jouw organisatie? Deel het met ons en inspireer anderen om dezelfde stappen te zetten. Samen kunnen we van Diversity Day een nationale beweging maken die impact heeft op de werkvloer en daarbuiten.

Voor meer informatie en om je aan te melden, bezoek de officiële website van Diversity Day.

Samen voor een inclusieve werkvloer!