default img

Ben jij een jonge professional tussen de 20 en 35 jaar en wil je je verdiepen in pensioenen? Vanaf oktober 2024 start er een nieuwe ronde van de PensioenLab Denktank. Dit is jouw kans om een stem te hebben in de pensioensector!

Waarom deelnemen?

Pensioen is meer dan alleen geld voor later. Thema’s zoals klimaatverandering, communicatie, sociaal welzijn, economie en de woningmarkt zijn actueel en hebben directe invloed op jouw pensioen. Door deel te nemen aan de PensioenLab Denktank krijg je de kans om je in enkele maanden écht te verdiepen in pensioenonderwerpen en namens je leeftijdsgenoten advies uit te brengen aan de sector.

Programma

  • Startbijeenkomst: Donderdagavond 24 oktober 2024.
  • Duur van het traject: Oktober 2024 tot mei 2025.
  • Werkvorm: Je gaat in groepjes aan de slag met actuele pensioenvraagstukken, dit jaar in opdracht van een specifieke opdrachtgever.
  • Opleiding: Je krijgt een basistraining over pensioen, volgt verdiepende masterclasses en leert meer over design thinking.
  • Bijeenkomsten: Elke drie weken, afwisselend fysiek en digitaal, inclusief gezellige pizza-avonden!
  • Tijdsinvestering: Ongeveer twee uur per week.
  • Voordelen: Geen voorkennis van pensioen vereist. Je bouwt een waardevol netwerk op en doet relevante ervaring op.

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan aan via het aanmeldformulier vóór 4 oktober. Voor meer informatie kun je mailen naar info@pensioenlab.nl of kijken op www.pensioenlab.nl. Eerdere adviezen van de PensioenLab Denktank zijn hier te vinden.

Let op: Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij! Deelname is gratis en eventuele reiskosten worden vergoed.

Over Stichting PensioenLab

Stichting PensioenLab is een initiatief van VCP Young Professionals, CNV Jongeren en FNV Young & United. Het doel is om meer jongeren enthousiast te maken voor een plek in een pensioenfondsbestuur of verantwoordingsorgaan en hen een stem te geven in het pensioendebat.