philips headquarter amsterdam the netherland ali global

Tijdens de recente cao-onderhandelingen heeft Philips een loonbod gedaan van slechts 2% over 15 maanden (1,6% per jaar). Dit staat in schril contrast met het koopkrachtverlies van 6,9% door inflatie en doet geen recht aan jullie dagelijkse inzet. Terwijl Philips klanten compenseert voor geleden schade, blijven wij als werknemers achter met kruimels.

Onze eisen zijn duidelijk en rechtvaardig:Een substantiële loonsverhoging die minimaal de inflatie compenseert en onze koopkracht verbetert.Vermindering van werkdruk en een betere werk-privébalans om duurzaam en gezond te kunnen blijven werken.Uitbreiding van duurzame inzetbaarheidsmaatregelen en invoering van een 80-90-100-regeling voor generatiebeleid.Hogere vergoedingen voor reiskosten en thuiswerken.Ondersteuning voor jonge medewerkers met studieschulden en verruiming van het rouwverlof.Daarnaast loopt het huidige Centraal Sociaal Plan eind 2025 af. Wij pleiten voor een nieuw en degelijk plan dat ook tijdelijke werknemers en uitzendkrachten erkent en beschermt. Bovendien moeten medewerkers na interne herplaatsing bij reorganisaties geen salarisverlies lijden.

Onze oproep aan Philips: Gedraag je Koninklijk en kom met een fatsoenlijk bod dat recht doet aan de waarde van je medewerkers.

Laat je stem horen voor eerlijke arbeidsvoorwaarden en een rechtvaardig sociaal plan. Teken de petitie en sta samen met ons sterk voor een betere toekomst bij Philips!