Nieuws

Onderhandelingen Metalektro gestart

De onderhandelingen over een nieuwe Cao Metalektro zijn donderdag 21 en dinsdag 26 maart van start gegaan. De vakbonden en werkgevers hebben hun standpunten toegelicht en wederzijds verdiepende vragen beantwoord. De huidige cao, die geldt voor zo'n 160.000 mensen bij ongeveer 1.100 bedrijven, loopt tot juni 2024.

In samenspraak met de klankbordgroep Metalektro heeft VHP2 jullie input verwerkt in een inzet met voorstellen over loonstijging, integratie van de basis- en hp-cao, duurzame inzetbaarheid, een betere werk-privébalans, inclusie en diversiteit. De volledige inzetbrief van VHP2 kun je hier lezen.

Een opvallend voorstel van de FME betreft de HP-cao. FME stelt voor om aan bepaling 3.2.1 toe te voegen dat de werkgever het grensbedrag (de salarisgrens waarboven de HP-cao geldt) kan wijzigen als een meerderheid van de betrokken medewerkers daarmee instemt. VHP2 is zeer kritisch over dit FME-voorstel en wil zich in de onderhandelingen richten op het verbeteren van arbeidsvoorwaarden voor alle medewerkers in de Metalektro, zonder te tornen aan de fundamenten van de cao.

Op 12 april en 22 april staan de volgende overlegrondes gepland.Contact

High Tech Campus 84

5656 AG Eindhoven

info@vhp2.nl

040-2116 222

Lid worden?

Schrijf je dan hier in! Als lid heb je altijd toegang tot ons zakelijke netwerk en events, praat je mee over onderhandelingen en ben je bevoegd te stemmen over voorstellen.