Ruim 1 op de 4 werknemers combineert betaald werk met mantelzorgtaken. Mantelzorg staat daarom hoog op de agenda’s van de Metalektro en VHP2. 

Onlangs heeft de ROM (Stichting Raad van Overleg in de Metalektro) een pilot uitgevoerd onder 18 bedrijven uit onze sector. Het resultaat is de lancering van de website www.mantelzorgmetalektro.nl Een platform vol inspiratie en tips van de deelnemende bedrijven en hun medewerkers.

🔹 Praktische tips en concrete oplossingen

Tijdens de pilot zijn niet alleen knelpunten en behoeften in kaart gebracht, er is ook gewerkt aan concrete oplossingen en tips om werk en mantelzorg beter te kunnen combineren. De ervaringen en activiteiten uit de pilot zijn op de website beschikbaar voor alle werkgevers en werknemers in de Metalektro.

🔹 De website bied o.a.

  • Inspirerende verhalen van bedrijven die mantelzorg ondersteunen.
  • Handige tips voor het combineren van werk en mantelzorg.
  • Concrete oplossingen om knelpunten aan te pakken en mantelzorgvriendelijker te werken.

Voor verbreding van de bewustwording bij zowel werkgevers als werknemers zal deze nieuwe website een centrale rol spelen.

Nieuwsgierig? Neem snel een kijkje op www.mantelzorgmetalektro.nl. Deel deze informatie ook met je collega’s.

Contact

High Tech Campus 84

5656 AG Eindhoven

info@vhp2.nl

040-2116 222

Lid worden?

Schrijf je dan hier in! Als lid heb je altijd toegang tot ons zakelijke netwerk en events, praat je mee over onderhandelingen en ben je bevoegd te stemmen over voorstellen.