Nieuws

Vijfde onderhandelingsronde CAO Metalektro

Helaas zijn we tijdens de 5e onderhandelingsronde (2 lange dagen) nauwelijks opgeschoten. Met name aan de werkgeverszijde werden de stappen richting de wensen van werknemers steeds kleiner.

Het gaat heel erg moeizaam

Helaas zijn we tijdens de 5e onderhandelingsronde (2 lange dagen) nauwelijks opgeschoten. Met name aan de werkgeverszijde werden de stappen richting de wensen van werknemers steeds kleiner. Na ons eerdere optimisme dat het nu toch de goede kant opging is het proces helaas nagenoeg tot stilstand gekomen. De geboden salarisverhoging vormt het grootste struikelblok maar ook andere onderwerpen vragen nog stevige stappen.

Waar staan wij: 2,72 % per 12 maanden

Wat staan zij: 1.125 % per 12 maanden


Hoe nu verder?

De werkgeversvereniging FME gaat nu bekijken of ze door de achterban een ruimer mandaat kunnen krijgen. Omdat het gat nog heel groot is bestaat nu de reële mogelijkheid dat het ons aan de onderhandelingstafel niet gaat lukken. Dat zou kunnen betekenen dat voor de vierde keer op rij stakingen ingezet (moeten) worden om een Cao in de Metalektro te realiseren.


Samen komen we verder

De VHP2 blijft zich tot het uiterste inzetten om aan de onderhandelingstafel vastberaden goede afspraken in de sector te maken. Het is afwachten waar de werkgevers over een week mee terug komen.

Laat je collega’s weten dat ze als VHP2 lid een bijdrage kunnen leveren. In onze brochureen de link naar een korte animatie vertellen we meer over onszelf.

Wij houden jullie weer op de hoogte!


maandag 23 november 2020

Contact

High Tech Campus 84

5656 AG Eindhoven

info@vhp2.nl

040-2116 222

Lid worden?

Schrijf je dan hier in! Als lid heb je altijd toegang tot ons zakelijke netwerk en events, praat je mee over onderhandelingen en ben je bevoegd te stemmen over voorstellen.