Nieuws

VHP2 dringt aan op dialoog met Versuni

De VHP2 dringt aan op een dialoog met Versuni, het voormalige Philips DA (domestic appliances), over arbeidsvoorwaarden. 

De VHP2 dringt aan op een dialoog met Versuni, het voormalige Philips DA (domestic appliances), over arbeidsvoorwaarden. Veel -nieuwe- leden bij Versuni hebben zich bij de VHP2 gemeld omdat zij zich zorgen maken over hun -toekomstige- arbeidsvoorwaarden. Zij worden gevraagd om na de overgang van Philips DA naar Versuni een nieuw arbeidscontract te tekenen waarvan de consequenties op zijn zachtst gezegd onduidelijk zijn. Daarnaast lijkt er geen ruimte meer te zijn voor reguliere collectieve loonsverhogingen die in Nederland volstrekt gebruikelijk zijn. Versuni wil naar een systeem van “pay for performance”. Dat betekent dat grote groepen van werknemers geen loonsverhogingen meer tegemoet kunnen zien. De VHP2 vindt dit uiterst ongewenst en om die reden hebben wij samen met het FNV een brief gestuurd aan de directie van Versuni om met ons in gesprek te gaan over de arbeidsvoorwaarden bij Versuni. We zijn benieuwd of Versuni hiervoor open staat. 

Contact

High Tech Campus 84

5656 AG Eindhoven

info@vhp2.nl

040-2116 222

Lid worden?

Schrijf je dan hier in! Als lid heb je altijd toegang tot ons zakelijke netwerk en events, praat je mee over onderhandelingen en ben je bevoegd te stemmen over voorstellen.