Nieuws

Signify onder vuur om loonbod en thuiswerk-ban

Signify onder vuur om loonbod en thuiswerk-ban


Vakbonden zijn hard in aanvaring gekomen met het Eindhovense lichtbedrijf Signify. Het ultieme loonbod van Signify is volgens de bonden ‘veel te mager. Woest zijn ze bovendien over het dwarsbomen van thuiswerken.


De onderhandelingen over een nieuwe CAO bij Signify dreigen in een impasse te raken. Het Eindhovense lichtbedrijf heeft vorige week plotseling een eindbod neergelegd bij de vakbonden, die nog met het voormalige Philips Lighting in onderhandeling dachten te zijn. Het loonbod is volgens FNV, CNV en VHP2 ‘zeer karig’ en ‘niet marktconform’. De bonden hekelen verder unaniem de opstelling van het bedrijf over thuiswerken. Topman Eric Rondolat stak vorige week tijdens een conferentie op een steenworp afstand van de thuisbasis op de High Tech Campus, zijn aversie tegen hybride werken niet onder stoelen of banken. Wie niet vijf dagen op kantoor wil werken kan beter een andere werkgever zoeken, was de strekking van zijn boodschap.


,,Van God los”, vindt Colette van Wezel van VHP2, de vakbeweging voor hoogopgeleid personeel.

Contact

High Tech Campus 84

5656 AG Eindhoven

Je kan ons op kantoor bezoeken op maandag, dinsdag en donderdag tussen 9.00 en 16.30 uur


info@vhp2.nl

040-2116 222

Lid worden?

Schrijf je dan hier in! Als lid heb je altijd toegang tot ons zakelijke netwerk en events, praat je mee over onderhandelingen en ben je bevoegd te stemmen over voorstellen.