Nieuws

Philips kondigt ingrijpende reorganisatie aan: Productie Drachten deels verplaatst naar Azië

VHP2 reageert bezorgd op de aankondiging van Philips dat het bedrijf genoodzaakt is tot een ingrijpende reorganisatie van de productielocatie in Drachten vanwege tegenvallende resultaten.

VHP2 reageert bezorgd op de aankondiging van Philips dat het bedrijf genoodzaakt is tot een ingrijpende reorganisatie van de productielocatie in Drachten vanwege tegenvallende resultaten.

Philips heeft middels een voorgenomen besluit laten weten dat een deel van de productie in Drachten wordt verplaatst naar Indonesië en China. Deze beslissing is genomen om de toekomstige positie van Drachten op het gebied van hoogwaardige consumentenproducten te waarborgen. Dit besluit valt samen met een periode waarin de fabriek in Drachten juist bekendstaat als een centrum van innovatie en precisie en erkend wordt als een van de slimste productielocaties van Europa. Deze ontwikkeling komt daarom onverwacht, gezien de eerdere erkenning van Drachten als een belangrijke pijler binnen Philips.

Deze reorganisatie zal grote gevolgen hebben voor het personeel, met name voor de werkgelegenheid in Drachten. Van de 1.700 werknemers zullen naar schatting 400 mensen hun baan verliezen, waaronder zowel flexwerkers als vaste medewerkers. De reorganisatie zal gefaseerd over een periode van twee jaar worden doorgevoerd.

VHP2 zet zich in om de gevolgen van deze reorganisatie zoveel mogelijk te beperken en te zorgen voor passende maatregelen om de impact op de werknemers te verzachten. VHP2 zal hiervoor nauw samenwerken met de ondernemingsraad en andere vakbonden om de best mogelijke uitkomst voor de getroffen medewerkers te realiseren.

Contact

High Tech Campus 84

5656 AG Eindhoven

info@vhp2.nl

040-2116 222

Lid worden?

Schrijf je dan hier in! Als lid heb je altijd toegang tot ons zakelijke netwerk en events, praat je mee over onderhandelingen en ben je bevoegd te stemmen over voorstellen.