Nieuws

Overname Philips Engineering Solutions business door ASML

De VHP2 is recent door Philips geïnformeerd over haar voornemen om een overeenkomst te sluiten met ASML Netherlands B.V. voor het overnemen van de Philips Engineering Solutions business. Hierover is inmiddels een adviesaanvraag ingediend bij de ondernemingsraad Innovation & Strategy. De betrokken medewerkers zijn ook al door Philips geïnformeerd. 

 

De VHP2 zal met de andere betrokken bonden nadere afspraken maken over de arbeidsvoorwaarden die gaan gelden na de overgang. Omdat het een overgang van onderneming betreft is ASML wettelijk verplicht de arbeidsovereenkomst “met alle rechten en plichten” over te nemen. Dit betekent dat de arbeidsovereenkomst zo veel mogelijk onder dezelfde voorwaarden overgenomen moet worden. Echter niet alle arbeidsvoorwaarden kunnen één op één overgenomen worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan en thuiswerkregeling of pensioen. Het is daarom van belang dat wij namens onze leden goede afspraken kunnen maken over het totaalpakket aan arbeidsvoorwaarden.  

 

Het proces is dat vakbonden donderdag 27 juli a.s een afspraak hebben met de ondernemingsraad Innovation & Strategie. Begin september gaan we als VHP2 met Philips en ASML aan tafel om te onderhandelen over arbeidsvoorwaarden. VHP2-leden die worden geraakt door deze voorgenomen overname worden uiteraard benaderd met het verzoek input te leveren en worden daarnaast ook op de hoogte gehouden van de verdere ontwikkelingen.


Contact

High Tech Campus 84

5656 AG Eindhoven

Je kan ons op kantoor bezoeken op maandag, dinsdag en donderdag tussen 9.00 en 16.30 uur


info@vhp2.nl

040-2116 222

Lid worden?

Schrijf je dan hier in! Als lid heb je altijd toegang tot ons zakelijke netwerk en events, praat je mee over onderhandelingen en ben je bevoegd te stemmen over voorstellen.