Actueel

Wij duiden als VHP2 op deze plek het nieuws en de actualiteit en plaatsen het daarmee in het kader van onze dienstverlening aan onze leden. Wij nodigen onze leden nadrukkelijk uit om op het nieuws te reageren. 

Organisaties spelen in op nieuwe markten waarin producten en diensten in steeds grotere variatie en op grotere schaal worden aangeboden. Fusies, overnames en reorganisaties brengen grote veranderingen teweeg. Dit vereist van medewerkers een grote mate van flexibiliteit, en van ons als vakbeweging aandacht voor de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. In deze rubriek houden wij je graag op de hoogte van het laatste nieuws op dit gebied, nationaal en internationaal.

Nieuws over onderhandelingen binnen ons netwerk van bedrijven zoals: Philips, Philips Lighting, Fokker, Siemens, Stork, ASML, KPN, PostNL en NXP en de sectoren waarin wij actief zijn. De volledige actuele versie van de CAO is terug te vinden bij diensten. collectieve belangenbehartiging, CAO's per bedrijf.


CAO overleg Ampleon

Op 13 januari ging het Cao-overleg bij Ampleon van start. De gezamenlijke voorstellen van VHP2, CNV en FNV vind je lees verder


Anders actieven VHP2 op bezoek bij Daf

woensdag 18 december 2019 | Anders actieven VHP2 op bezoek bij Dafmaandag 25 november 2019 | Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB): wat gaat er veranderen in 2020

Vanaf 1 januari veranderen de regels rond arbeidscontracten en ontslag. Dit is geregeld in de Wet arbeidsmarkt in balans. De doel van de wet is de kloof tussen vaste contract een flexibele contracten kleiner te maken.  

Wat zijn de belangrijkst... lees verder


maandag 18 november 2019 | Werkgevers moeten het slapend dienstverband beeindigen en de uitspraak van de Hoge Raad opvolgen!!

Werkgevers mogen zieke medewerkers de eerste twee jaar niet ontslaan en moeten het loon doorbetalen. Daarna stopt de verplichting van loondoorbetaling en mag de werknemer ontslagen worden. In de praktijk willen werkgevers het ontslag echter vaak niet verlen... lees verder


woensdag 6 november 2019 | Onderhandelingsresultaat CAO bij Signify

Afgelopen week heeft de VHP2 samen met de andere vakorganisaties de definitieve uitwerking van het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe Cao bereikt.

Hoewel het onderhandelingsproces na een goede start vertraging opliep, leggen we dit resultaat m... lees verder


1 van 64  volgende