Actueel

Wij duiden als VHP2 op deze plek het nieuws en de actualiteit en plaatsen het daarmee in het kader van onze dienstverlening aan onze leden. Wij nodigen onze leden nadrukkelijk uit om op het nieuws te reageren. 

Organisaties spelen in op nieuwe markten waarin producten en diensten in steeds grotere variatie en op grotere schaal worden aangeboden. Fusies, overnames en reorganisaties brengen grote veranderingen teweeg. Dit vereist van medewerkers een grote mate van flexibiliteit, en van ons als vakbeweging aandacht voor de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. In deze rubriek houden wij je graag op de hoogte van het laatste nieuws op dit gebied, nationaal en internationaal.

Nieuws over onderhandelingen binnen ons netwerk van bedrijven zoals: Philips, Philips Lighting, Fokker, Siemens, Stork, ASML, KPN, PostNL en NXP en de sectoren waarin wij actief zijn. De volledige actuele versie van de CAO is terug te vinden bij diensten. collectieve belangenbehartiging, CAO's per bedrijf.


maandag 18 november 2019 | Werkgevers moeten het slapend dienstverband beeindigen en de uitspraak van de Hoge Raad opvolgen!!

Werkgevers mogen zieke medewerkers de eerste twee jaar niet ontslaan en moeten het loon doorbetalen. Daarna stopt de verplichting van loondoorbetaling en mag de werknemer ontslagen worden. In de praktijk willen werkgevers het ontslag echter vaak niet verlen... lees verder


woensdag 6 november 2019 | Onderhandelingsresultaat CAO bij Signify

Afgelopen week heeft de VHP2 samen met de andere vakorganisaties de definitieve uitwerking van het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe Cao bereikt.

Hoewel het onderhandelingsproces na een goede start vertraging opliep, leggen we dit resultaat m... lees verder


maandag 28 oktober 2019 | Prima cao onderhandelingsresultaat bij Philips

Afgelopen vrijdag ben je door Philips over het door ons bereikte Cao-onderhandelingsresultaat  geïnformeerd.

Het is een prima resultaat dat ik met volle overtuiging positief aan je voorleg.

Zoals ik in eerdere nieuwsbrieven heb aan... lees verder


dinsdag 22 oktober 2019 | Meedenken over de toekomstige arbeidsmarkt.

De commissie regulering van werk (Borstlap) roept werknemers op om mee te denken over de toekomst van de arbeidsmarkt. De commissie Borstlap onderzoekt de huidige arbeidsmarkt en gaat na in hoeverre de huidige regels rond werk voor nu en in de toekomst nog ... lees verder


donderdag 10 oktober 2019 | VCP-symposium: vormgeven aan je eigen loopbaan en ontwikkeling

Welke rol kan de werknemer zelf spelen om zijn eigen loopbaan en ontwikkeling vorm te geven. Die vraag zal uitgebreid aan bod komen op het VCP-symposium dat op 7 november wordt gehouden. Het symposium heeft dit jaar als thema leven lang ontwikkelen, loopbaa... lees verder


1 van 63  volgende